Welkom op het vernieuwde forum, klik op "forumoverzicht" om alle berichten te zien, veel plezier!

Gebruikers voorwaarden van dit forum.

Hier kunt u lezen hoe u lid kunt worden van dit forum en vind u de voorwaarden en de handleiding voor het gebruik van dit forum.

Moderator: admin

Gesloten
admin
Beheerder
Beheerder
Berichten: 995
Lid geworden op: di 29 jul 2008, 15:57
Provincie: Zuid-Holland
Land: NL
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Gebruikers voorwaarden van dit forum.

Bericht door admin »

Welkom op het GrootSpoorForum. Hieronder kunt u de algemene voorwaarde lezen van het forum. Deze begint na onderstaande tekst in diverse talen..
==========================================================================
Welcome to the Dutch garden railway forum. Everyone is welcome to become a member of the Grootspoorforum, as long as you comply with the forumrules. One of the rules is that you will have to write your posts in the Dutch language. We have to do this because not everyone in the Netherlands can read or write in English. So consider if this is acceptable for you to do so, before becomming a member of this forum.
===========================================================================
Dies ist ein niederländisches Forum für Modelleisenbahnen von insbesondere Maßstab G. Kommen Sie nicht aus die Niederlande und wollen Sie sich anmelden als Mitglied des Forums, dann erwarten wir von Ihnen das Sie Ihre Beiträge in die niederländische Sprache machen. Wir akseptieren nur niederländische Berichte.
===========================================================================
Ceci est un forum neerlandais sur des trains en miniature surtout en échèlle G. Si vous êtes d'un autre pays que les Pays-Bas et vous voulez être membre de ce forum, nous nous attendons à ce que vous fassiez vos messages en neerlandais. Nous n'acceptons pas d'autres langues que le neerlandais.
===========================================================================
Esto es un forum holandés sobre trenes en miniatura en escala G. Cuando viene de un otro país que los Países Bajos y quiere ser miembro de este forum, nos esperamos que haga sus noticias en holandès. Solamente acceptamos contribuciones en la lengua holandesa.
===========================================================================

Het GrootspoorForum.nl forum wordt door de oprichter(s) belangeloos aan de forumleden en het publiek ter beschikking gesteld en het gebruik er van wordt zoals het is aangeboden. Dit houdt in dat de dienst (het ter beschikking stellen van het forum) niet gegarandeerd is en dat aan het bezoeken of gebruik van het forum geen rechten kunnen worden ontleend.

Het gebruik van het forum is verbonden aan de gebruikers voorwaarden welke hieronder staan weergegeven.

Gebruikers voorwaarden van dit forum.

1. Berichten

1.1. De beheerders, moderators en webmaster van dit forum kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van berichten van forumleden.

1.2. Het is niet toegestaan kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, seksueel georiënteerde berichten plaatsten.

1.3. Onnodig gebruik van hoofdletters/vette tekst (flaming) is niet gewenst en zal worden aangepast of worden verwijderd.

1.4. Het is niet toegestaan om privacygevoelige informatie zoals adres, telefoonnummer, e-mail adres e.d. van andere forumleden en/of personen te publiceren.

1.5. Off-topic en Topic HiJacking (het overnemen van een topic door onderwerp te veranderen) is niet toegestaan.

1.6. Het is voor uw eigen risico toegestaan uw eigen adres, telefoonnummer, e-mail adres e.d. te publiceren. Echter wordt dit afgeraden omdat het GrootSpoor forum een openbaar forum is.

1.7. Openbare informatie (adressen, telefoonnummers etc) van b.v. leveranciers en winkels mogen wel gepubliceerd worden indien deze informatie openbaar beschikbaar is b.v. op de website van de leverancier, KVK register etc.

1.8. De beheerders, moderators en webmaster van dit forum proberen het forum schoon te houden van ongewenst materiaal en indien nodig deze in quarantaine te plaatsen. Echter is het onmogelijk om ieder bericht te controleren. Als u ongewenst materiaal waarneemt, meldt dit dan via het melding systeem. Klik op de knop Afbeelding die in elk bericht staat dan weten we gelijk om welk bericht het gaat en geef een duidelijke omschrijving. De moderators zullen dan zo snel mogelijk de melding bestuderen en indien nodig ingrijpen. Plaats geen berichten op het forum waarin u roept om een moderator actie. Dit wekt enkel de irritaties van andere forum leden en loopt u het risico een van de forum regels te overtreden.

1.9. Schrijf berichten in begrijpelijk Nederlands (bijvoorkeur ABN). Met betrekking tot taalfouten; 1.11.2.

1.10. Neemt u afbeeldingen op in uw berichten, maak ze dan niet te groot (in zowel beeld en bestands grote). Sommige bezoekers / leden hebben geen super sneller internet verbinding en moeten dan erg lang wachten tot de pagina geladen is. Een leidraad is dat afbeelding bij voorkeur een maximale afmeting heeft van 640x480 of 800x600 pixels en een maximale bestands omvang van 120 kb. Heeft u een echt grote afbeelding die u wilt plaatsen (i.v.m. kleine details), plaats dan een thumbnail van de grote afbeelding (b.v. van 320x200 pixels of de eerder genoemde 640x480 pixels) en link daar aan de grote foto. Dan kunnen de bezoekers / leden zelf beslissen of ze de grote afbeelding willen bekijken.

1.10.1. Wanneer u een nieuw onderwerp heeft geopend, bent u geen eigenaar van dit onderwerp. U kunt geen rechten aan het openen van een onderwerp ontlenen. Moderators bepalen of geplaatste berichten wel of niet gepast zijn.

1.10.2. Neemt u afbeeldingen op in uw berichten, maak ze dan niet te groot (in zowel beeld en bestands-grote). Sommige bezoekers / leden hebben geen super sneller internet verbinding en moeten dan erg lang wachten tot de pagina geladen is. Een leidraad is dat afbeelding bij voorkeur een maximale afmeting heeft van 640x480 of 800x600 pixels en een maximale bestands-omvang van 120 kb. Heeft u een echt grote afbeelding die u wilt plaatsen (i.v.m. kleine details), plaats dan een thumbnail van de grote afbeelding (b.v. van 320x200 pixels of de eerder genoemde 640x480 pixels) en link daar aan de grote foto. Dan kunnen de bezoekers / leden zelf beslissen of ze de grote afbeelding willen bekijken.
Gebruik voor het plaatsen van afbeeldingen alstublieft applicaties waarbij de afbeeldingen niet na bepaalde tijd verwijderd worden.

1.11. Fouten : Fouten maken is menselijk, ook op dit forum. We zijn hier om kennis uit te wisselen en om van elkaar te leren, maar het moet bovenal leuk blijven

1.11.1. Foutieve informatie : indien u foutieve informatie aantreft in een bericht kunt u het beste reageren door ook de correct informatie te plaatsen en ter verduidelijking het liefst met bron vermelding.

1.11.2. Taalfouten : onthoud dat de Nederlandse taal niet makkelijk en eenduidig is. Als iemand type en/of spelling fouten maakt in zijn bericht, zoals d- en t-fouten, verkeerde plaatsing leestekens, verkeert geschreven meervoud etc., ga dan niet op het bericht reageren om te wijzen op de taalfouten. Dit zal snel leiden tot off topic reacties en daar zit niemand op te wachten en al helemaal niet de plaatser van het originele bericht.

1.11.3. Overige fouten : voordat je reageert, vraag je dan af, hoe jij zou willen worden aangesproken op jouw fout. Probeer de menselijke factor niet te vergeten. Ook hier geldt 1.8. Kom je er niet uit, stuur dan een persoonlijk bericht naar de admin en/of naar de moderators. Zij zullen dan kijken wat ze kunnen doen.

1.12. Dit forum is niet op zoek naar forumleden die proberen zoveel mogelijk berichten te plaatsen. De hoeveelheid berichten zegt niets over de inhoud en kwaliteit daarvan. Veel onzinnige reacties op berichten van forumleden zal alleen de aandacht trekken van de admin of moderators met het risico dat u daar op aangesproken wordt.

1.13. Door in te stemmen met de voorwaarden erkend u dat alle berichten op dit forum de meningen van de forumleden zijn, en niet van de beheerders, moderators of webmaster (behalve bij de berichten die door de beheerders, moderators of webmaster zelf geplaatst zijn).

1.14. Aan de berichten op dit forum kunnen rechten worden ontleend.

1.15. Het plaatsen van overlijdens berichten is enkel toegestaan door de betrokkenen (familie, partner, etc) of door een officiële vertegenwoordiging van deze.

1.16. Wanneer berichten niet voldoen aan bovengenoemde regels kunt u, na overleg tussen tenminste 3 moderators een waarschuwing krijgen. Na 2 van dit soort waarschuwingen wordt u voor ten minste 3 maanden niet op het forum toegelaten.

1.17. Na bedreigingen tegen de moderators of de Administrator zal u van het forum verwijderd worden.


1.18. Indien een forumlid klachten en/of problemen heeft met betrekking tot persoonlijke berichten die afkomstig zijn van een ander lid, mogen deze berichten met toestemming van de ontvanger ingezien worden, enkel op de account van de ontvanger door de Admin óf door een Moderator die hiervoor aangesteld is door de Admin. Aan de hand van de inhoud van de persoonlijke berichten die met toestemming van de ontvanger zijn ingezien kan de Admin of Moderator passende maatregelen nemen. Maatregelen worden echter pas genomen nadat beide partijen is gevraagd om een reactie en Admin en/of Moderator de kwestie volledig in beeld hebben.

2. Commerciële berichten

2.1. Winkels die spullen in de uitverkoop doen of speciale aanbiedingen hebben, waarbij het duidelijk is dat de forumleden hier voordeel van hebben zijn toegestaan, maar met mate. Geef een duidelijke omschrijving over welke artikelen het gaat en de prijs, dus niet alleen een link plaatsen.

2.2. Het veelvuldig noemen van merknamen in postings (spam) is niet toegestaan, waar de grens ligt is moeilijk aan te geven. De moderators zullen dat per voorval beoordelen en de persoon daar eventueel op aanspreken.

2.3. Gesponsorde forumleden, als er om aankoopadvies gevraagd wordt in het forum over materiaal / een produkt van uw sponsor, geef dan duidelijk aan dat u gesponsord wordt.

2.4. Reclame of promotie maken voor commerciële activiteiten van forumleden is alleen toegestaan indien de organisator (het forum lid die de commerciële activiteit organiseert) bereid is hiervoor ook een kleine betaling per maand (in overleg met de admin) te voldoen. Hiervoor kan de organisator zijn commerciële activiteit promoten op het Grootspoorforum door middel van een topic en indien gewenst een reclame-banner(s) op het forum. Vraag de admin voor reclame en promotie mogelijkheden.
- Indien er geen overeenkomst is tussen de admin en het forum lid van de commerciële activiteit, is het niet toegestaan om topics te openen die deze activiteit als onderwerp hebben of hier leidend in zijn. Het is dan ook niet toegestaan om promotie of reclame te maken voor de betreffende activiteit. Het is wel toegestaan om een commerciële activiteit van een forum lid achteraf te benoemen in een topic dat niet gaat over deze activiteit tenzij dit overduidelijk als doel heeft om promotie te maken. Voorbeeld: iemand spreekt uit dat het een leuke activiteit was in het dagtopic.

Deze regels zorgen ervoor dat via promotie en reclame banners van commerciële activiteiten de kosten om het forum te draaien gedeeltelijk gedekt worden en het forum kan blijven bestaan. Het forumteam vraagt hier uw begrip voor.


3. Registratie

3.1. Om volledig gebruik te kunnen maken van alle faciliteiten van dit forum dient u zich te registeren. Zolang u niet geregistreerd ben zal een groot deel van het forum voor u niet toegankelijk zijn.

3.2. Na registratie zal uw account nog gedeactiveerd zijn.

3.3. De admin zal na evaluatie van uw gegevens (ter verkomming van SpamAccounts en andere ongewenste account) na goedbevinden uw account activeren.

3.4. Het kan zijn dat de admin contact met u opneemt ter verificatie van uw gegegevens.

3.5. Mocht de admin besluiten uw account niet te activeren (dit gebeurt altijd in overleg met de moderators) is dit definitief en kan daar tegen niet in beroep worden gegaan.

3.5. Indien u een account hebt geregisteerd en u heeft naar een maand nog geen bezoek gebracht aan dit forum, wordt uw account autmoatisch op in-actief zet. Hiervan krijgt u automatisch een e-mail met daarin een link waarmee u uw account wederom kunt activeren (dit om te voorkomen dat het forum volloopt met "spontane" bezoekers, ook wel spammers genoemd). Te verduidelijking : uw account gegevens gaan niet verloren.

3.6. Als nieuw lid zult u in staat zijn om in het forum Algemeen berichten te plaatsen. Nadat u zich heeft voorgesteld zullen alle topics op het forum voor u toegankelijk zijn. Nadat u zich heeft voorgesteld bent u niet verplicht verdere berichten te plaatsen.

3.7. Aan de registratie van een account op dit forum kunnen geen rechten worden ontleend.

4. Profiel

4.1. Uw e-mail adres zal niet gebruikt worden voor marketingdoeleinden en zal niet aan derden worden verkocht of worden geven.

4.2. Het is mogelijk,als forum lid, forum leden een e-mail te sturen. Echter hierdoor wordt uw e-mail adres zichtbaar aan degene aan wie u de e-mail stuurt.

4.3. U kunt in uw profiel informatie opnemen die deels publiekelijk te benaderen is.

4.4. De plaats informatie in het profile invullen is natuurlijk voor eigen keus en niet verplicht. Je provincie of streek (Twente, Achterhoek etc.) invullen kan natuurlijk ook.

4.5. Hyperlinks/link naar uw homepage in uw onderschrift of aangemaakt in uw profiel worden alleen geaccepteerd wanneer u op uw homepage ook een link naar het forum plaatst.

5. Gebruikersnaam

5.1 Een gebruikers naam moet een eenduidige vermelding zijn. Denk hierbij aan een combinatie van voor en achter naam of voornaam met eerste letter van de achternaam. Numerieke namen worden in principe geweigerd tijdens het registratie proces. De admin en moderator kunnen hier uitzonderingen op toelaten.

5.2 Het is niet toegestaan meerdere gebruikersnamen te hebben op dit forum. Als u uw login / password kwijt bent neem dan even contact op met de webmaster (zie : Contact).

5.3. Het is niet toegestaan een kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, seksueel georiënteerde gebruikersnaam te kiezen.


6. Onderschrift

6.1. Het wordt gestimuleerd om uw naam (voor en/of achternaam) op te nemen in uw onderschrift. Dit maakt de communicatie persoonlijker.

6.2. Heeft u een website neem dan niet meer dan 1 url op.

6.3. Het plaatsen van plaatjes in uw onderschrift is toegestaan zolang dit maar niet groter is dan 480 x 80 pixels Echter een kleiner plaatje verdient de voorkeur.

6.4. Het onderschrift mag statische commerciële informatie bevatten voor gesponsorde forumleden en winkels.


7. Wetgeving

7.1. U dient zich te houden aan de van toepassing zijnde wetten en regels die in Nederland gelden. Bij het negeren van deze regels of aanwijzingen van de beheerders/moderators kan u meteen en permanent gebanned worden. Bij het overtreden van de wet wordt tevens uw provider op de hoogte gesteld van uw gedrag.


8. Privacy

8.1. Het IP adres van uw computer wordt bij ieder bericht opgeslagen om het beheer van de site te vereenvoudigen. Daarnaast wordt ook elke zoekopdracht via deze website opgeslagen, dit gebruiken wij uiteraard alleen voor verbetering van onze berichten en informatie.

8.2. Het forum gebruikt systeem cookies welke op uw computer worden opgeslagen. Deze cookies bevatten geen van de gebruikersinformatie die in het profiel opgegeven wordt.

8.3. Door deze voorwaarden te accepteren stemt u er mee in dat bovenstaande gegevens bijgehouden worden.


9. Intellectuele eigendomsrechten

9.1. Alle teksten en/of foto's zijn van rechthebbende en mogen niet worden gebruikt zonder toestemming van de rechthebbende.

9.2. Teksten en/of foto’s van derden en/of overgenomen van andere website dienen te zijn voorzien van bronvermelding en/of copyright vermelding.

9.3. Scan's van teksten en/of foto’s van tijdschriften, boeken en ander drukwerk mogen enkel met (bij voorkeur schriftelijke) toestemming van de rechthebbende worden geplaatst.


10. Wanneer de gebruiksvoorwaarden een voorval niet dekt

10.1. Mochten deze gebruiksvoorwaarden een voorval niet eenduidig afdekken, zal er een overleg worden gehouden tussen de admin en de moderators. De uitkomst daarvan is definitief en daar kan niet tegen in beroep worden gegaan.

10.2. De admin en de moderators mogen zonder melding vooraf mutaties doorvoeren op de gebruiksvoorwaarden .
Met vriendelijke groeten,

Admin GrootSpoorForum.nl
Gesloten

Terug naar “Lid worden, voorwaarden en handleiding. Neem ook via de email met webmaster contact op na je aanmelding via admin(at)grootspoorforum.nl”